© Vlinder en Beer.  Proudly created with Wix.com

  • c-facebook

Babymassage

Liefdevol aangeraakt worden is van groot belang voor iedereen, maar zeker voor baby’s. Door massage maak je op een andere manier contact met je baby en leer je je baby beter te begrijpen. Je leert om te communiceren met je handen, met gevoel dus. Door je baby regelmatig te masseren, wordt de band tussen jou en je baby versterkt. Je leert elkaar steeds beter kennen en het begrijpen van de (lichaams)taal van je baby wordt gemakkelijker. Babymassage is heerlijk om te doen en werkt daarnaast rustgevend en ontspannend. Niet alleen voor je baby, maar ook voor jezelf.

 

 

Effecten   

                             

Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band met je baby versterkt wordt en dat je zijn lichaamstaal beter leert te begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed en de tastzin wordt ontwikkeld. Door je baby regelmatig te masseren slaapt hij rustiger en dieper, de spijsvertering wordt beter en darmkrampjes en overstrekkingen verminderen. Daarnaast heeft de massage een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Er is een daling van de hoeveelheid stresshormonen en een stijging van het hormoon oxytocine (ook wel knuffel- of liefdeshormoon genoemd). Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Zowel bij je kindje als bij degene die hem masseert is er een verhoogde productie van dit hormoon.

 

 

De cursus

Tijdens deze cursus leer je diverse massagetechnieken uit verschillende stromingen waarmee je je baby kunt masseren. In de cursus leer je eerst de achtergronden van babymassage, en dan met name de Shantala babymassage. Daarna leer je de massagetechnieken die bij deze massagevorm komen kijken. Je leert om tijdens de massage goed te kijken en in te spelen op de reactie van je kindje. Verder leer je (yoga) oefeningen voor baby’s die het lichaamsbesef vergroten. Deze oefeningen stimuleren en strekken het lichaam om beter te kunnen ontspannen. De ervaring van bewegen, gecombineerd met aanraking (massage) zorgt voor een krachtige stimulans voor alle zintuigen. Baby’s genieten en profiteren van de positieve effecten van aanraking, beweging, ritme en ontspanning. Als ouder deel je in dit genot en in deze voordelen.

 

Baby’s kunnen niet praten, maar als je goed kijkt, vertellen ze je wel een heleboel met hun lichaamstaal. Baby’s gebruiken hun gezicht, armen, benen, ademhaling en stem om zich uit te  drukken. Ze huilen, maken geluidjes, gapen, glimlachen of trekken een pruillipje. Wat betekent dit  gedrag? Wat wil mijn kindje zeggen? Waarom huilt mijn baby?

 

In deze cursus zal ik veel vertellen over het communiceren met een baby. Je leert te vertrouwen op je intuïtie en te masseren met je hoofd, je hart en je ziel. Daarnaast wordt er elke les aandacht besteed aan een bepaald thema.

Je ontvangt een cursusmap waarin de technieken staan afgebeeld en je ontvangt veel praktische informatie. Ook laat ik je zelf ervaren wat massage met je doet. Uiteraard is er tijd om je kindje te voeden, een kopje thee te drinken met de andere ouders en wordt er geluisterd naar jouw verhaal.

 

De cursus bestaat uit 5 lessen van elk anderhalf uur. Er is ruimte voor maximaal 6 baby’s (met ouder). De cursus is voor alle ouders en/of verzorgers van een baby vanaf 6 weken tot circa 9 maanden. De cursus wordt het hele jaar door gegeven (bij voldoende aanmeldingen).

 

 

Kosten: €75 voor 5 lessen.

 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now